Speelgoed

Kringloopwinkel Het Goed

Kanaalweg 2
7902 LM Hoogeveen
De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid. Dit bereiken we door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Alle gebruikte spullen die dagelijks bij onze kringloopwarenhuizen binnenkomen, sorteren we zorgvuldig. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica.

Wat levert dat eigenlijk op? Heel veel, kunnen we je vertellen. In totaal zamelen we elk jaar 20 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 80 procent daarvan wordt hergebruikt. Het grootste deel verkopen we in onze 26 vestigingen. Voor de spullen die niet meer te verkopen zijn, zoeken we andere oplossingen. Dat zijn bijvoorbeeld producten die kapot zijn of versleten. Zo bekijken we of onderdelen nog wel te gebruiken zijn. En als het gaat om textiel, kijken we of dit verwerkt kan worden, zodat nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

Passend werk

Naast hergebruik van gebruikte spullen maakt Het Goed werk van werkgelegenheid. We bieden passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In onze kringloopwarenhuizen kunnen zij op een laagdrempelige manier weer ervaring opdoen. Zij hebben hierdoor een grotere kans om een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Door onze speciale begeleidingsmethode heeft Het Goed de hoogste PSO-certificering ontvangen. Dat houdt in dat we in Nederland tot de koplopers behoren op het gebied van socialer ondernemen.
Telefoonnummer: 0528 - 234040 
Website: www.hetgoed.nl