Fondsen

Het Vergeten Kind

Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Het Vergeten Kind strijd voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die zich vergeten voelen.

Gewoon kind zijn

Door ons impactvolle kinderprogramma kunnen kwetsbare kinderen weer even ‘gewoon’ kind zijn. Door plezier even al hun zorgen vergeten, op adem komen, spelen, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen maken en meedoen.

Veilig en stabiel thuis

We initiëren activiteiten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen. Het liefst in hun eigen gezin. Dat doen we door beleidsmakers aan te jagen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en door zelf te laten zien hoe het ook anders kan.
Telefoonnummer: 085 065 3450 
E-mail: info@hetvergetenkind.nl
Website: www.hetvergetenkind.nl

Bijzonderheden:

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen.

Ons doel is dat vergeten kinderen er niet alleen voor staan, zij zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.